Sähköinen ajanvaraus »

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapia tulee kyseeseen esim. seuraavissa tilanteissa:

  • Virtsankarkailu- tai pidätysongelmat
  • Synnytyksen jälkeinen lantionpohjan lihaksiston kuntouttaminen
  • Laskeumat

Käytössämme on Neurotrack-biofeedback laitteisto, joka auttaa havainnoimaan lantionpohjan lihasten voimantuottoa sekä rentouttamiskykyä.  Lantionpohjan tutkimista ja mittausta varten tarvitset henkilökohtaisen elektrodin (20 euroa), ja tätä voit käyttää omatoimisessa harjoittelussa jatkossa. Terapian hinta on hinnastossamme.

Lantionpohjan fysioterapiaa tekee Aune Parkatti. Soita tai laita viestiä niin kerromme lisää.

 

Seuraavassa esittelyä lantionpohjan lihaksiston oireista ja terapiasta: 

Virtsankarkailu on yleisempää naisilla kuin miehillä. Karkailua aiheuttaa virtsaputken ympäristön tukirakenteiden ja tai sulkijamekanismin heikentyminen. Heikentymistä puolestaan aiheuttaa mm. ikääntyminen, synnytykset, tapaturmat, hormonaaliset syyt, lihavuus, tupakointi, toistuvat virtsatieinfektiot, keskushermostoperäinen sairaus ja tai sen lääkitys, neuropatia, diabetes jne.
Sinä itse voit vaikuttaa paljon virtsankarkaamisen vähentymiseen tekemällä säännöllisesti harjoitteita ja tarvittaessa käyttämällä lantionpohjan sähköhoitoa.
Lantionpohjan fysioterapiassa tutkitaan Lantionpohjan EMG laitteen emätinelektrodin avulla lihasten supistumiskykyä. ( Laitat itse elektrodin vessassa ja tutkimukset tehdään housut jalassa) Tarvittaessa tehdään myös sisätutkimus sormin supistumisesta. Lihasvoiman harjoitteluun on harjoituksia jotka voit tehdä missä vain ilman että kukaan muu tietää sinun harjoittavan juuri nyt lantionpohjan lihaksiasi. Lisäksi käytössämme olevalla lantionpohja EMG laitteella voit hauskojen ja motivoivien ohjelmien avulla treenata sulkijalihaksia. Tarvittaessa saat harjoittelulaitteen kotiin lainaan.

Ongelmana voi olla myös rakon ylijännitys, jolloin rakko ei rentoudu kunnolla eikä näin ollen myöskään tyhjene kunnolla.

Jos taas olet mies ja sinulla on edellä kuvattuja ongelmia,  voidaan samat asiat toteuttaa anaalielektrodin avulla.

Kelan korvaus fysioterapiasta poistuu 1.1.2023. Tässä ytimekäs tiedote:

Hallituksen esityksestä ja eduskunnan 15.12.2022 päätöksellä KELA-korvaukset kaikista fysioterapiapalveluista poistuvat....

Lue lisää »

Fysiopiste on KELA:n palveluntuottaja

Äänekosken Fysiopiste jatkaa KELA:n vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajana vuoden 2023...

Lue lisää »

UUTTA! Fasciamanipulaatiolla apua vaivoihin, joiden taustalla sisäelinperäiset syyt

Fysioterapeutti, OMT Eija Aliranta on suorittanut fasciamanipulaatio level lll ja...

Lue lisää »

Lue kaikki »